Rozsdafoltok - Az SZTK, azaz a Megyei Rendelőintézet

Talán minden szombathelyi, vagy akár Vas megyei ismeri a híres Megyei Rendelőintézetet, az SZTK-t. Az épület a ’60-as évek szombathelyi fejlődésének egykor emblematikus képviselője volt. Itt sokáig fogászat, reumatológia, bőr- és nemi beteg-gondozó, de tüdőszűrő is működött.

Az épületből mára már szinte mindenki kiköltözött, az osztályok egy része a Vérellátó épületében talált otthonra, de például a fogászati és háziorvosi rendelők tervezett helyszínéből (a kórházzal szemközti „városi strand” helyén épült volna egy komplexum parkolókkal, körforgalommal) végül semmi sem lett – a pénzt másra költötték.

Az épületen jelenleg is kint lobog az „eladó” felirat, bár valószínűleg egy felújítás - az épület romossága és elhanyagolása miatt – sosem térülne meg; végül lebontás lehet a sorsa. De konkrét tervek híján még pár évig biztosan gyönyörködhetünk ebben a szocializmusból ránk maradt, romos és veszni hagyott épületben.

---

Ha tetszik, amit csinálunk, lájkold a Piszkavas Facebook oldalát, és iratkozz fel a Piszkavas Média Youtube csatornánkra is. Az eddig megjelent írásaink és videóink pedig egyszerűen visszakereshetőek a piszkavasmedia.blog.hu oldalon.