Miért esett egész májusban az eső?

Talán lehet, hogy a globális felmelegedés mégsem egy liberális kitaláció, amivel el akarják fedni a valódi problémát, a bevándorlást?

Tavaly hosszú idő óta a legmelegebb május volt, idén viszont az egyik leghidegebb. Ennek pedig nagyon leegyszerűsítve egy oka van: a klímaváltozás, azaz a globális felmelegedés.

Ugyanis a globális felmelegedés nem azt jelenti, hogy folyton meleg van! A jelenség, melynek okozója többnyire a szennyező emberi civilizáció azt eredményezi, hogy egyre több és egyre nagyobbak a szélsőségek.

A változás ugyanakkor valóban kiterjed az átlagos hőmérsékletre is amellett, hogy a csapadék mennyisége vagy a széljárás is erősen megváltozik. 

A tudományos konszenzus a kérdésben azt állítja, hogy a klíma egyébként is folyton változik, de a jelenleg zajló gyors tempó jelentős részben az emberiségnek köszönhető és ez a változás jórészt visszafordíthatatlan. A klímát megváltoztató emberi tevékenységek közül a legtöbb figyelmet a fosszilis energia használatából származó szén-dioxid és más üvegházhatású gázok kibocsátása kapja, de sajnos rengeteg kreatív módon vagyunk képesek saját bolygónkat pusztítani. A  klímát az egyszerű szemetelés és szennyezés mellett alapvetően befolyásolják olyan emberi tevékenységek is, mint az erdőirtás, a földhasználat, az állattenyésztés vagy az ózonréteg elvékonyodása.

És mi ezt hogyan érzékeljük?

Például a szinte folyamatos esővel, ami az elmúlt hónapban történt. De ugyanígy "régebben" nem volt megszokott a hosszú hetekig tartó, tikkasztó nyári hőség sem.

Akárhogy is, mindinkább fel kell készülnünk arra, hogy az idő múlásával egyre több szélsőséges idő fog ránk várni. 

fotó: Nyugat.hu

--

Tetszik, amit csinálunk? Lájkolj, olvass, iratkozz fel!

facebook.com/piszkavas
piszkavasmedia.blog.hu
youtube.com/channel/UC6b6xdrBCQ9duXz5cw5QyAg
piszkavasmedia@gmail.com