O1G - Avagy miért demonstrálnak mostanában olyan sokan

2019. január 03. 08:57 - Lancelot0

Az elmúlt napokban, hónapban országosan több százezer ember vonult utcára. Itt Vas megyében is több, mint ezren mentek el a szombathelyi tüntetésre. Mégis, sokan nem tudják, miért is tiltakoznak annyian a hidegben: mi most a Momentum által írt, és a demonstráció alapját jelentő 5 pontot igyekszünk egyszerűen, közérthetően elmagyarázni.

1. A rabszolgatörvény azonnali visszavonása

A Fidesz 2010-es kormányzása óta gyakorlattá vált, hogy a kormánynak fontos törvényeket – köztük a rabszolgatörvényt is – egyéni képviselők nyújtják be, így elkerülve a szakmai egyeztetéseket. Pedig ez a parlamentáris demokrácia lényege: ettől lesznek a nagy többség számára elfogadhatók a törvények. A rabszolgatörvényről viszont így valamennyi (szak)szervezet már úgy nyilatkozott: velük nem egyeztetett senki.

December 12-én botrányos körülmények között (például a képviselők szavazását igazoló mágneskártyák használata nélkül) az országgyűlés megszavazta a Fidesz módosító javaslatát, mely szerint a munkaadók már 400 óra pluszmunkát is kérhetnek évente a dolgozóktól, ráadásul ezt nem is kell a következő bérrel kifizetni, elég 3 éven belül ezt megtenni.

A tüntetések és a dolgozók országos összefogása ellenére a törvénymódosítást Áder János köztársasági elnök december 20-án, valós kritika nélkül, egy az egyben alá is írta.

2. Kevesebb rendőri túlórát!

 

A kormánymédia érthető okokból ezt nem szajkózza, de idén soha nem látott leszerelési hullám kezdődött a rendőrségnél: ez pedig nagyban összefügg azzal, hogy rendőröknek a „sima” dolgozókkal szemben sokszoros a „bent ragadt” túlórájuk. A rekordot a Készenléti Rendőrség munkatársai tartják, ahol a tavalyi év során nem volt ritka az 1000 (ezer!) túlóra, de voltak olyanok is, akik megugrották az 1200 túlórát. Megyei főkapitányságokról és városi kapitányságokról is érkeztek 600-700 túlóráról szóló beszámolók. Ez kb. annyi, hogy átlagosan egész éven át heti 5 napon nem a szokásos 8, hanem 12 órát kell dolgozni az állomány tagjainak.

3. Független bíróságokat!

 

A mindenkori leírás szerint a bíróságok az igazságszolgáltatást gyakorló, más hatalmi ágaktól független, politikailag és világnézetileg semleges, önálló hatóságok. A bírák függetlenek, ítélkezésükben semmilyen módon nem befolyásolhatóak, politikai tevékenységet nem folytathatnak. Bizonyos eseteket kivéve a tárgyalások nyilvánosak, azokon bárki részt vehet.

De 2020-től a fentebbi leírás értelmét veszti: ugyanis ettől a dátumtól új bíróságokat állít fel a Fidesz olyan bírókkal, akik teljes egészében a kormánytól, ezen belül is az igazságügy-minisztertől függnek majd.
Ezzel pedig megszűnik a magyar államigazgatás bírói ellenőrzése: ha valakinek gondja van a kormány által irányított szervek valamilyen döntésével, a jövőben csak olyan bíróságnál keresheti az igazát, amik szintén a kormány befolyása alatt állnak...

A törvény minden magyar ember életét befolyásolja majd: mindenki fizet adót, autót vagy lakást veszünk, vagy éppen eladunk, rendőrségi bírságot fizetünk stb. Ezekben az ügyekben, valamint a sztrájkok, tüntetések, de a választásokkal és a közbeszerzésekkel kapcsolatos problémákról is a Fidesz különbíróságai döntenek majd.

4. Európai Ügyészséget!

 

Mindannyiunk érdeke, hogy a kapott EU-s pénzekből minél kevesebbet tudjanak ellopni. Vagyis ezt gondolná az ember, de nyilván van olyan, akinek nem érdeke a szigorúbb ellenőrzés.
Az Európai Ügyészség feladata az EU költségvetéssel szemben elkövetett csalásokkal és más az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekményekkel (például a határokon átnyúló ÁFA csalások kapcsolatos) nyomozás és vádemelés. Magyarán az Európai Ügyészség nyomozhat minden olyan ügyben, ahol felmerül, hogy lopják az EU-s támogatásokat. A nyomozás és vádemelés után viszont a tagállamok saját bíróságai végzik a további munkát.

Ehhez a szervezethez - mivel „saját érdekei ellen van” - jelenleg nem kíván csatlakozni a Fidesz vezette magyar kormány.

5. Független közmédiát!

 

A közmédia feladata – ahogy a nevében is szerepel – a közcélú, hiteles, tényeken alapuló és kiegyensúlyozott (ellenvéleményt is megjelenítő) tájékoztatás minden állampolgár számára.

Az elmúlt években viszont a közszolgálati médiaszolgáltatás Magyarországon egyre átláthatatlanabbul működik. A Fidesz vezette kormány a saját elképzeléseire szabta át a „hivatalos”, magyar csatornákat: így ott már csak a saját világnézetük jelenhet meg, az ország felét képező ellenzéké (noha adót persze mindenkit fizet) nem. Évente közel 100 ezer millió forintot költünk rá, ennek ellenére mára már semmilyen társadalmi kontroll nincs a működése felett.
Remek, bár szomorú szimbolika, hogy jelenleg a közmédia irányítását „hírhamisító Papp Dániel”-re bízták.

Fotó: Tóth Attila, Szombathely

62 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://piszkavasmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr7514531006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rébusz 2019.01.04. 02:55:28

"Az elmúlt napokban, hónapban országosan több százezer ember vonult utcára"
Több százezer????!!!! HOL???? :-DDDD Ha összeadjuk az eddig utcán tüntetőket, akkor sem jutnánk 5 ezernél többre, beleértve, ha igaz, hogy Szegeden ma 2000-en tüntettek. Bécsben nyáron 80000 ember!!!!! ment ki az utcára egyetlen nap alatt az ottani "rabszolgatörvény" ellen tiltakozni, pár hete pedig 17000 !!!! ember volt az utcán a jobboldali kormányzás ellen tüntetni. S hogy miért? MERT ott valóban fej fej mellett van a kormánypártok és az ellenzéki pártok támogatottsága. Nálunk Magyarországon az ellenzék csak pár százalékos támogatáson osztozik. Még a friss közvéleménykutatások is ezt bizonyítják. Abba kellene már hagyni a valótlan állításokat, mert a külföldi sajtóval el lehet hitetni sok mindent, viszont mi itt élünk, ezért velünk esélytelen.

Hans Gruber 2019.01.04. 04:45:21

Szóval ez valami Momentumos szerencsétlen blogja. Hát barátom, áruld már el, hogy ha a választás előtt büdös volt összefogni Gyurcsánnyal meg a szocikkal, akkor most fél évvel a lényeg után mi értelme?

szepipiktor 2019.01.04. 05:51:34

Hát nem veszitek észre, hogy semmivel sem másabb a propagandátok, a hangulatkeltésetek, mint a fidesznek?
Ez egy az egyben a habonyi média!
Sok százezren? Aki pár ezer mebert sok százezernek hazudja, az sokkal galádabb dolgokra is képes!
Nézed meg öreg a "összefogás" pontjait!!!
Mind a ellenzéki megélhetési pártok és szekták saját olyan dolgaik, melyekkel megpróbálnak még életben maradni.
Egyetlen olyan pont sincs, ami az ország valódi súlyos problémáiról szólna. Az oktatás? Nem az ceu, a valódi oktatási terület? Az egészségügy? A szegénység? A munkanélküliség? A lakhatás? A gyerekek éhezése?
És a vállalkozások? A hazai vállalkozások?
SEMMI!
Csak azok, melyek kapcsolódnak a tüntetéseket szervezők saját céljaikhoz.
És naná, hogy az index azonnal a címlapra pakolja a torz propagandát.

anyo05 2019.01.04. 06:58:31

4-5000 megtévesztett, vagy fanatikus Orbán gyűlölő sok?????? Mit szóltok a BÉKEMENEThez, no az a sokk?????? Amikor az emberek a vastag mézet szopogatják a madzagról, akkor kár égetni magatokat:DDDDDDDD

rnz 2019.01.04. 07:13:07

Ja hogy ez egy sci-fi blog?! :D
Több százezer ember. Ja.
Ideje meglátogatni egy optikust.

rallus 2019.01.04. 07:21:11

Az a baj,hogy Gyuri bácsi abba a kategóriába tartozik, amelyik sírva ad ki minden centet. Így aztán pontos számolás és nem egy blogban megjelent "adat" alapján állítja ki a csekket...
Így még azt sem mondhatjuk, hogy ügyes próbálkozást olvastunk...

hhh. 2019.01.04. 07:26:19

Olyan sokan? Úgy érted, olyan nevetségesen kevesen? danubeinstitute.blog.hu/2019/01/03/hajlektalanvalsag_sujtja_angliat
Ezt a bejegyzést persze nem lehet kommentelni...

DFK 2019.01.04. 08:40:47

Úgy látszik a posztet többeslátásban szenved. Ezért lát százezreket tüntetni.
A többi pontja is sokszor megcáfolt hazugságok.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.04. 08:41:07

Igenis több százezren voltunk, sőt több millióan, csak a választásokkor vagyunk kevesen!!!

DFK 2019.01.04. 08:47:35

@Rébusz: ráadásul ha hozzátesszük, hogy vidéken akkor van tüntetés, ha Pesten nincs, akkor feltehető, hogy mindenhová ugyanazt a párezer embert turnéztatják. Vagyis összvissz pár ezren tüntetnek.

Visceroid 2019.01.04. 08:50:30

"O1G - Avagy miért demonstrálnak mostanában olyan sokan"

Jó, teljesen megzakkantatok.

Comte de Gippaud 2019.01.04. 08:58:21

"miért demonstrálnak mostanában olyan sokan"

Ez most vicc akar lenni ?

Ekrü 2019.01.04. 09:04:14

@DFK: Ez már bennem is felmerült.Kiadták nekik,hogy vmit mutatni kéne vidéken is ,hogy országosnak látszódjon a dolog,azt így oldják meg.Mert amikor pesten is volt ,meg vidéken is tüntike,akkor vidékre csak 100-150 tüntikéző jutott....

frikazojd · http://kocs.ma 2019.01.04. 09:12:30

Csak a tények rögzítése végett:
a híres 2006-os gyurcsány-ellenes tüntikéken egy centivel nem volt több ember, mint a mostaniakon - csak ráadásnak ott voltak Kubatov keretlegényei, akik gondoskodtak a hangulatról.

a kádármenetettel nem lehet öszehasonlítani egy tüntetést. legutóbb még a 100 ezret is alig érte el, azt is import lengyelekkel és románokkal. Ha a nemfidesz mögött is korlátlan pénzmennyiség állna tüntikéket szervezni, ott több ember is lenne.

persze az igazságot nem tudjátok elfogadni, úgyhogy sivalkodjatok.

Iamthelaw 2019.01.04. 09:28:21

ja, láttam milyen sokan vannak, kb stabilan 3500 embert képes a teljes ellenzék mozgósítani és gyanús hogy legalább 200 médiamunkás is benne van a számban, egy 2.5 milliós városban.. :)

Iamthelaw 2019.01.04. 09:28:59

@frikazojd: Olyan vagy mint egy fasz csak kisebb és ostobább. Fasznak legalább van haszna neked nincs.

yourmomtits 2019.01.04. 09:31:22

@frikazojd: ez hülyeség. fotóztam 2006-ban is és most is. 2006-ban nagyságrendekkel többen voltak. a tények rögzítése végett.

maxval balcán bircaman · http://bircahang.org 2019.01.04. 09:35:38

@frikazojd:

2006-ban kint volt átlag 35-40 ezer ember a legaktívabb napokon, ennek most a negyede se volt meg, a legnagyobb tüntiken se.

S a 2006-os 35-40 ezer ember se tudta rákényszeríteni akaratát a demokratikusan megválasztott kormányzatra.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.01.04. 09:47:29

Azért most vannak a demonstrációk, mert Soros most kezdett pénzelni egy puccsot, mint tette Ukrajnában, vagy Macedóniában.

Álciviljei és csicskásain kívül viszont mást ez nemigen érdekel.

A forradalom érdeklődés hiányában elmarad.

Ma is.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.01.04. 09:56:19

Azért mert karácsonyra próbáltátok időzíteni, és minél nagyobb nemzetközi sajtót kapni. Jobban is elkölthettétek volna ezt a pénzt, csicskák.

Kivlov 2019.01.04. 10:00:54

Tudod miért?
Mert totál elfogyott a pénz. A maszop és kb az egész ellenzék már 8 éve, hogy nagyságrendekkel kevesebb pénzből gazdálkodik, mint előtte. (Ez mondjuk természetes, mivel bőven kevesebb képviselőjük van.)
Ettől függetlenül a sleppet, a székházakat, a szervezetet, a tanácsadókat valamiből fizetni kell.
És azt hiszik, hogy ezekkel a mondvacsinált ügyekkel, meg öntökönlövésekkel (jobbik + ferkó együtt :D) majd kicsikarnak valami előrehozott választást, vagy ilyeneket. óvodás majmok...

m.t. 2019.01.04. 10:03:43

Nem kell elhinni a cikknek hogy mennyien vannak, ki kell menni megnezni. A "sorosistakat" meg szemtol szembe kerdore vonni. Szemelyesen oda allni elejuk es megkerdezni, hogy ugyan miert adjak el a lelkuket a haza elleneben.
Ne kenyelmesedjunk el elvtarsak, az internet keves lesz elzavarni a hazaarulokat. Hiszen itt akarki akarmit mondhat kovetkezmenyek nelkul, es nehez ellenorizni hogy mennyi az igazsagtartalma.

DéR 2019.01.04. 10:17:50

@Rébusz: Azért vedd figyelembe, hogy még a mostani elcsalt választáson is az emberek többsége nem a fideszre szavazott. A több százezres szám egyáltalán nem túlzó, de nyilván te a kormánymédiából tájékozódsz. Számomra a fidesz rendezvényein lévő tömeg létszám irreleváns, mert tele van ideutaztatott napidíjas határon túliakkal, meg idekényszerített szintén államilag utaztatott vidékiekkel. Ne izgulj előbb utóbb ennek az általad favorizált rezsimnek is vége lesz és nem szépen...

DéR 2019.01.04. 10:20:56

@Iamthelaw: Látom fájnak a tények és egyből személyeskedni kezdesz. Ettől undorítóak a fidesz pribékjei, de ne izgulj a csúti dakota sem fog regnálni örökké!

Rettegek mert ballib vagyok 2019.01.04. 10:26:10

@DéR:

A magadfajta hazaáruló ballib geciktől senki sem undurítóbb.

Hányinger és hazugság minden tettetek, szavatok. Eladtátok a lelketeket, az országotokat, egy spekuláns gecinek.
S1G

m.t. 2019.01.04. 10:38:28

@Rettegek mert ballib vagyok:
Ha te ezt komolyan gondolod, komolyan elhiszed hogy Soros penzt kuld embereknek hogy kimenjenek tuntetni ilyen-olyan indokbol, es az egesz tuntetessorozat pusztan emiatt tortenik, rettenetesen becsapod magad.
Az emberek azert vannak az utcan mert elegedetlenek az orszag vezetesevel, es azzal hogy hazugnak, hazaarulonak kepzeled oket, onmagadat amitod, figyelmen kivul hagyod az orszag problemait.
Szived joga mas motivaciot belekepzelni mindenki fejebe mint ami a sajatja es elbujni a kepzeletvilagodban, de a problemak attol meg leteznek.

Kivlov 2019.01.04. 11:05:06

@m.t.:
"Az emberek azert vannak az utcan mert elegedetlenek az orszag vezetesevel..."
tetszettek volna választást nyerni! a nagy demokraták...

moloy 2019.01.04. 11:06:02

@DéR: Akkor leszel bajban a számtannal, ha az ellenzéki előválasztás eredményét kell majd értelmezned!
Kit fogsz "győztesnek" kikiáltani, ha egyik jelölt sem kap 50%-nál többet?

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.04. 11:19:29

" több százezer ember vonult utcára." Jól értem, hogy a szerző összeadta a választás óta lezajlott összes tüntetés résztvevőit ?

Vagy franciaországról van szó?

Még nem olvastam a posztot, csak feltételezem, hogy nem hazudni akart az első mondattól

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.04. 11:25:04

@DéR:

DéR

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2010.11.30. óta tag.

pár napja rajzanak a blog.hu-n ezek a sok éve ( de 2010 után) regisztrált pár hsz-os összellenzéki nickek

Valakinek ugy tűnik kinyilt a zsebe némi bérkommentelővásárlásra ha már a valós felhasználók kezdik leszarni a blog.hu-s agitprop posztokat.

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.04. 11:26:42

@m.t.: "Az emberek azert vannak az utcan mert elegedetlenek az orszag vezetesevel"

Mind a 3ezren? Akkor a fidesz valamit nagyon jól csinál :)

Neo07 2019.01.04. 11:27:58

Sokan? Hahaha, azt a pár száz, max. egy-két ezer embert nem nevezném soknak.
A túlóratörvény: ha jól emlékszem, sok környező országban még nagyobb a max. túlórakeret, mégsincs ezzel baja senkinek sem. Unalmas ez a papagájkórus, annyiszor mondják, írják, hogy nem igaz, hogy csak három éven belül fizetik ki.
Most pont ti gondoskodtok arról, hogy még többet túlórázzanak a rendőrök... Egyébként a ballib alatt kezdődött a rendvédelmi szervek elhanyagolása (anyagi és szellemi szempontból egyaránt), ezért még mindig létszámhiány van, ha jól tudom).
Ügyészség: nem vagyunk az euroövezetben, így nem szükséges csatlakoznunk hozzá. A határokon átnyúló ÁFA-csalások meg jól visszaszoríthatók a fordított adózással, ha jól emlékszem, de azt meg a brüsszeli bürokraták nem akarják...
Közmédia: lehet vitatkozni a pártatlanságáról, de az is jusson eszünkbe, hogy 2010-ig is az akkori kormánypártok erős befolyása alatt állt – de akkor valahogy nem volt gondotok ezzel... Jó példa erre a "Pártkelte" (Napkelte) c. műsor, a fiatalabb naiv kommentelők nézzenek utána, micsoda elfogadhatatlan módon végezték a "független", de valójában nagyon pártos műsor készítését. Hírhamisítás: álszent dolog lenne úgy tenni, mintha az MSZP-SZDSZ alatt nem történtek volna ilyenek.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.01.04. 11:50:48

@m.t.: "Ha te ezt komolyan gondolod, komolyan elhiszed hogy Soros penzt kuld embereknek hogy kimenjenek tuntetni ilyen-olyan indokbol, es az egesz tuntetessorozat pusztan emiatt tortenik, rettenetesen becsapod magad."

Teljesen nyilvánvaló, hogy az egész megélhetési ellenzéket, akik nem is igazi ellenzék, mert nem képviselnek semmít és senkit sem, Sorosék pénzelik és irányítják. Ezek nem is politikusok, hanem az ellenzéki helyeket ELFOGLALÓ politikai celebek. A támogatottságuk NULLA, mindenki röhög rajtuk, és csak Soros pénze hajtja öket.
Valódi ellenzékre csak akkor lesz esély, ha ezek végleg eltünnek.

Denise Hogyisdugják 2019.01.04. 12:03:32

kissé átszerkesztve: "...miért, demonstrálnak mostanában olyan sokan?"
belgrádban talán igen, de az nem orbánék ellen volt. a kárpátok g3cij3 (ceausescu után szabadon) összeteheti a kezét, hogy ilyen balf@sz ellenzéke van. más országban ebből tényleg hatalmas balhé lenne, személy szerint addig biztosan nem mennék utcára, amíg egyetlen ellenzéki párt vagy politikus bármiféle módon szennyezi a jelenlétével a rendezvényt...

Rébusz 2019.01.04. 12:08:41

@DéR: Az ellenzéknek ha annyi szavazata lett volna, mint a fidesznek, akkor most ők ülnének ott 2/3-dal a parlamentben. A közvéleménykutatások még most is azt mutatják, hogy a fidesz támogatottsága 50% felett van, az ellenzékiek pedig 1-2-3-4-5 százalékokon osztoznak. Ugye nem gondolod, hogy ezeket is hamisítják? Az ellenzék nem tudta mozgósítani a választásokon a tartózkodókat, mint ahogy most sem a tüntetéseken. Az ellenzék teljesen szétesett minden értelemben. Egy a közös bennük csak, hogy Orbánt le akarják váltani. Gyurcsány Ferencet sírod talán vissza? :-DDD Ezt a blogbejegyzést pedig az indexen olvastam, tehát olvasom az ellenzéki (független :-D) médiumokat is, akik szintén nem számolnak be több százezres tüntetésekről. A cikkírónak még annyi esze sincsen, hogy törölje azt a hülyeséget, amit írt.

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.04. 12:15:37

@Rébusz: az ellenzéknek volt annyi szavazata csak épp nem indult a választáson ELLENZÉK nevő párt csak egy halom 0,5-10% közti pártocska

Rébusz 2019.01.04. 12:28:52

@Viszlát és kösz a halakat: Egyetértek. És egyik sem tudott összeszedni annyi szavazatot, mint a fidesz. Pedig mindent megpróbáltak, még az örök ellenség konkurrencia javára is lemondtak, puszipajtások lettek, pénzeket adogattak egymásnak, mást se lehetett hallani, csak hogy menjetek szavazni, még a fb-profiljukat is megváltoztathatták :-D, de valahogy csak nem sikerült. Azért arra kíváncsi lennék, hogy milyen alternatívát jelent egy olyan ellenzék, amely nem csak egymás ellen, de még párton belül is személyi problémákkal küzd. Igaza van annak, aki itt írta, hogy azok a Pajtások, akik felolvasták az 5 pontjukat a lépcsőn egy valódi ellenzék helyét foglalják csak. Megélhetési politikusok csak, de egy cirkuszi társulat épp kijönne belőlük.

m.t. 2019.01.04. 13:19:38

@Kivlov:
Minden valasztason vannak vesztesek, kiveve Oroszorszagban ahol Putyin 140%-al nyer.
A demokracia abban kulonbozik a csaszarvalasztastol, hogy egyeb jogokat is ad a polgaroknak a hatalommal szemben, peldaul gyulekezesi szabadsag, hogy a vesztesek is hallathassak a hangjukat. Sot, olyan is elofordult mar a tortenelem soran, hogy a nyertes part nem valtotta be az igereteit, ezert akik amugy ra szavaztak, ok is ugy ereztek hogy nyomast kell gyakorolniuk.

Kivlov 2019.01.04. 13:23:52

@m.t.:
ennyi. gyülekezzenek.
"Majd megunják és hazamennek" GyF2006

m.t. 2019.01.04. 13:26:48

@Orbán 1 GÉNIUSZ:
Lassan ott tartunk hogy a tuntetesek nem hogy nem 100ezresek, de meg az ezer fot se erik el, mindig ugyanaz az 50 politikus vonul akiket Soros megvett kilora. Mert a tamogatottsaguk nulla, a nep meg full elegedett, szoval senki nem vonul veluk, 50 ember, slussz-passz.

/ironia off
En nem a politkusokrol hanem az atlagemberrol beszelek akik kimennek tuntetni. Ha szerinted mindegyik valami aktivista, akkor fenntartom hogy te is a homokba dugod a fejed es ignoralod a tenyeket. Ha elismered hogy leteznek, akkor gondolkozz el rajta, esetleg kerdezd is meg oket hogy miert tuntetnek.

m.t. 2019.01.04. 13:29:51

@Kivlov:
Sok esetben meg ez sincs megengedve.

Egyebkent orulok neked, ha szerinted minden a legnagyobb rendben mukodik az orszagban es a kormany munkaja 100%-ban kielegiti az igenyeidet.

Kivlov 2019.01.04. 13:48:47

@m.t.:
El vagy(tok) tévedve: aki fidesz szavazó, az nem jelenti azt, hogy szerintem minden rendben van és jól megy.
Viszont szerintük (is) nagyságrendekkel jobban mennek most a dolgok, mint korábban bármikor. És ez a lényeg. Amíg nincs a túloldalon hihető, hiteles, és jobbnak tűnő alternatíva addig nem lesz változás. Az orbánozás nagyon kevés...már 8-10 éve is kevés volt...

nemecsekerno_007 2019.01.04. 13:50:01

@m.t.: Kis naív :) Nyílván nem küld pénzt a tüntetők számlájára, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem finanszíroz semmit.

droid_ 2019.01.04. 13:51:24

ugy latszik altalanos szokassa valik, hogy a tuntetesek letszamat osszeadjuk. az meg ertheto, hogy az ellenzekre leadott szavazatokat osszeadjak (nem jelent semmit, de ertheto, hogy ezt csinaljak), de a tuntetesek letszamat is? mi lesz a kovetkezo? mondjuk az orban kormanyok idejen 40% inflacio volt? vagy mi?
volt egy kollegam, zsigerbol gyulolte az orbant, egyfolytaban 444-et olvasott (munkaidoben, onnan tudom, de ez most nem ertekitelet), amikor tehette, kiment tuntetni. persze neki is volt mas dolga is, mondjuk minden masodik-harmadikon ott volt (van). tegyuk fel, van parszazezer hasonlo erzelmu budapesten, igy tenyleg kb szazezres tuntetesek lennenek a varosban. de nincsenek. osszeadva se.

nemecsekerno_007 2019.01.04. 13:56:06

Ha az ellenzék kerülne hatalomra és elkezdenének adókat emelni, na akkor tüntetnének sokan. Nagyon, nagyon sokan. Lassan elérjük azt az állapotot amiben már nem lehet visszacsinálni a dolgokat és ez így van jól.

konrada 2019.01.04. 13:59:38

@DéR:
Ez így igaz.
A zsidókat Dunába lövetni akaró náci, meg a az ortodox zsidó is minden bizonnyal nem a kormányra szavazott.
A szabadrablásból most kimaradó oligarcha és a vérhű kommunista is valószínűleg nem.

...de te biztos vagy abban, hogy ezek összesíthetőek, mert egyébként a kormányképes erőként mind ugyanazt akarnák????

konrada 2019.01.04. 14:03:17

(De egyébként biztos vagyok, hogy ez egy kattintásvadász blog, ezért ír ilyen sokszázezres tömegeket, mert azon még az elemi matekkel, az egyszerű becsléssel is küzdő emberekben is röhögést, avagy hörgést generál, mert ekkora hülyeség még nekik is feltűnik. ;)

m.t. 2019.01.04. 14:15:30

@nemecsekerno_007:
Mint peldaul? Vilagosits fel hogy az atlag tuntetonek milyen penzugyi haszna szarmazik ebbol.

@Kivlov:
En ertem hogy nem vagytok elegedettek. Viszont ugy soha nem is lesztek, ha hatradoltok, es asszisztaltok a kormanynak aki atbasz titeket letorni minden ellenallasi kiserletet.

"Engem altalaban zavar ha kilopjak a szemem de ugy hogy a Feri is ott van mar nem erdekel, inkabb sertodotten hazamegyek"
A legtobb ellenzeki szimpatizans full leszarja a politikusait, jelenleg orul neki hogy ez most egy ugyrol szol es konkret rovidtavu celokrol, nem az egyes partokrol.

Nagyorrú Barbi 2019.01.04. 14:23:43

A vörös patkányok bevehetik!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2019.01.04. 14:31:26

EGYRE...

Magyarország egyre jobban
Teljesít és élre robban,
Joggal látnak minket nagynak!
S közben százak holtra fagynak…

Nyugat hanyatló és fura,
Népünk lesz a világ ura,
Rút Soros is nagyot döbben!
S menekülnek egyre többen…

Barátian zúg a Volga,
Magyar vízben jó a dolga
Minden gazdag aranyhalnak!
S mélyszegények egyre halnak…

Keleten kél a mi Napunk,
Zsebre tesszük, amit kapunk,
Nem szorulunk Brüsszel kegyre!
S közben a húr feszül egyre…

„Szolgálati közlemény: Frady Endre költő a mai naptól visszamenő hatállyal soha nem létezett. Állítólagos lakásán megtalált elszenesedett állítólagos teteme egy öngyilkosságot elszenvedett ismeretlené. Fentiek figyelembe vételével a saját érdekében mindenki nyomatékosan kéretik Frady Endrét soha meg nem történtnek tekinteni! Ezen alkotmányos törvényerejű felhívás megszegői kéretnek soron kívül hasonló sorsra jutni!” /Lózung Levente, a Nyomtalanul Eltakarító Testület (NYET) közszolgálati sajtószóvivője/

„Ez az! A forradalmi hevületű Frady Endre végre odatette a tutit és megmondta a frankót! Kaszára-kapára! Hű, a kedvem is egyre… Jaj!!!” /Eszement Edömér, ellenzéki entellektüel/

„Az alkotmányos törvényerejű felhívást megszegő Eszement Edömér soron kívül hasonló sorsra jutott, mint a soha nem létezett Frady Endre, így a mai naptól visszamenő hatállyal ő sem létezett soha. Mi nem csak nem szeretjük a viccet, de nem is értjük!” /Lózung Levente, k. m. f./

A propaganda világa és a prózai valóság közötti szakadék költői áthidalásába belepusztult, sőt soha nem létezett költő soha meg nem írt páros rímei sosem látott-hallott semmiként nem hatnak senkire. Hű, szerencsére időben észbe kaptam, különben nem csak a lapom ment volna a közzúzdába!” /Kaméleon Kelemenné Behódolt Butélia, a Polgári Irodalmi Szépérzék Országos Központja (PISZOK) által tűrt és támogatott irodalmi lap főszerkesztője/

Kivlov 2019.01.04. 15:11:58

@m.t.:
Ez igaz is.
Viszont szavazni majd pártokra kell. Ilyen ez a demokáré... :D

Ellenzéki Tüntető 2019.01.04. 15:12:36

@DéR: "de nyilván te a kormánymédiából tájékozódsz."

ja ja nyilván aki az indexen kommentel, az kizárólag a kormánymédiából tájékozódik

nemecsekerno_007 2019.01.04. 15:23:44

@m.t.: Ez nem így működik. A Soros-féle NGO-k az USA Soft Power rendszerének részei , nincs ezzel semmi gond, kb. olyan ez mint a párizsi magyar intézet. Ha én lennék Soros, én is ugyanezt csinálnám: NGO-kat támogatnék adózás helyett, ezek képviselik az USA stratégiai érdekeit, ill. az én gazdasági érdekeimet is. Win-win szitu, jóemberség mázzal leöntve. Gyakorlatilag üveggyöngy-nagyker.

m.t. 2019.01.04. 16:47:35

@nemecsekerno_007:
Akkor egyetértesz azzal hogy tüntetők nagy részének semmi köze Soros pénzéhez. Mivel sem tőle közvetlenül, sem az NGO-itól nem kapnak pénzt.

nemecsekerno_007 2019.01.04. 16:54:14

@m.t.: Nem tudom milyen arányban vannak azok akiknek semmi köze Soros pénzéhez, ezt a különféle szolgálatok tudják. Nyílván nem mindenki "Soros-ügynök" ill. nem mindenki "spontán tüntető"

Egyébként az ország gazdasági alapjait kezdik támadni ill. a német multinacionális vállalatok befektetéseit piszkálgatják. Meglátjuk meddig lesz támogató a nemzetközi média...

Gyanítom, hogy nem a demokrácia féltése van a háttérben, hanem üzleti érdekek. Most például európai fegyverekből fogunk bevásárolni elég komolyan. Ez nyílván nem tetszik valakiknek...

Azért ne legyetek túl naívak, a pénz üti a magasztos eszméket...

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.04. 18:13:42

@m.t.: te hányszor tüntettél az mszp-szdsz kormányok alatt az mszp-szdsz kormány ellen?

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.04. 18:16:36

@m.t.: He emegyek egy ingyenes Sting koncertre akkor felmerülhet-e a kérdés, hogy Sting a két szép szememért hozott össze egy bulit vagy valaki fizetett a rendezvényért és nem csak a lelkesedés hozta össze?

Comte de Gippaud 2019.01.04. 18:20:05

@Kivlov:

"A maszop és kb az egész ellenzék már 8 éve, hogy nagyságrendekkel kevesebb pénzből gazdálkodik, mint előtte. (Ez mondjuk természetes, mivel bőven kevesebb képviselőjük van.)"

Na meg nem tudnak egyéb forrásokból csorgatni, ahogy azt tették, mikor ők kormányoztak. A legjobban ez veri ki náluk a biztit.

m.t. 2019.01.04. 18:47:51

@Viszlát és kösz a halakat:
Egyszer se, akkor még kölyök voltam, és nem Budapesten. Valami rémlik hogy nem nagyon szerettük őket.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.05. 13:29:47

@m.t.: Ja értem, akkor nem csoda hogy nem tudsz elképzelni rosszabbat és teletömték a fejed hogy ez most rossz.

m.t. 2019.01.05. 20:07:20

@Ellenzéki Tüntető:
El tudok képzelni rosszabbat, de ez nem vigasztal. Ha valami szar akkor miért kéne elfogadnom? Kussoljak és örüljek hogy nem lövik ki a szemem?

Ha van valami probléma most, és a kormány szarik rá, akkor nyomást kell gyakorolni a kormányra, függetlenül attól hogy a probléma fennállt-e korábban is.
Az elmúltnyócévnél lehet jobb a mostani kormány. Meg a középkornál is jobb, mert akkor megdöglöttünk pestisben, most meg nem. Na és?